Mantelzorgwoning

Op zoek naar een mantelzorgwoning? Neem contact met ons op!

Wilt u graag dicht bij uw familie wonen? Om de zorg te kunnen ontvangen die u nodig heeft? Een Villea mantelzorgwoning biedt die mogelijkheid. In het gehele proces is ons doel om u volledig te ontzorgen. We komen graag bij u langs om kennis te maken en samen met u te kijken wat voor u de beste opties zijn.

Voor u is het van groot belang om dicht bij uw familie te kunnen blijven wonen in een situatie waarin u mantelzorg nodig heeft. En dat in een woning, die voldoet aan al uw wensen.

Mantelzorgwoning van hoge kwaliteit

Een mantelzorgwoning is een investering in de toekomst, want een goede mantelzorgwoning behoudt zijn waarde. Door het gebruik van degelijke materialen van hoge kwaliteit, bieden onze woningen de kwaliteit die u zoekt. Binnen onze mantelzorgwoningen is alles bespreekbaar. Samen met u komen we tot een nieuw ontwerp. Alvast inspiratie opdoen? Bekijk onze inspiratie modellen.

Mantelzorgwoning biedt uitkomst

Steeds vaker lees je in het nieuws dat er bezuinigingen plaatsvinden in de zorg, er zijn personeelstekorten, maar ook de vergrijzing in Nederland neemt toe. Een mantelzorgwoning biedt de uitkomst. Als oudere of zorgbehoevende woont u dicht bij uw familie en kunt u de zorg ontvangen die u nodig heeft. De mantelzorger wordt ontlast omdat zij dichtbij de zorg kunnen verlenen die nodig is. Vaak is de zorg beter te combineren met het gezin als u dicht bij elkaar woont.

Zonder vergunning

Voor een mantelzorgwoning is geen vergunning nodig. Wel moet een mantelzorgwoning voldoen aan bepaalde eisen en regels. 

  • De mantelzorgwoning moet voldoen aan de regels van het bouwbesluit.
  • U moet een zorgverklaring hebben, deze kunt u opvragen bij uw huisarts of relevante gezondheidsinstantie
  • De woonsituatie mag niet verslechteren (denk aan voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en dat aan de naastgelegen erven geen afbreuk wordt gedaan)
  • De mantelzorger en zorgvrager moeten een relatie met elkaar hebben
  • Een mantelzorgwoning mag maximaal 100m2 groot zijn.
  • De locatie van de mantelzorgwoning is ook bepalend. Binnen of buiten de bebouwde kom? Dichtbij of wat verder vanaf het woonhuis? Per gemeente verschillen deze regels. We zoeken graag verkennend voor u uit wat bij u de mogelijkheden zijn.

Bij Vilea zijn al uw wensen bespreekbaar. We kunnen uw mantelzorgwoning snel leveren. Samen met u gaan we zorgen voor een mantelzorgwoning die bij u past. In onze eigen fabriek wordt uw mantelzorgwoning geheel op maat gebouwd.  We nemen u mee in het hele proces van ontwerp, realisatie tot plaatsing van uw mantelzorgwoning.

Voordelen mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning biedt veel voordelen. U ervaart de nabijheid van uw familie maar ervaart ook de privacy van uw eigen woning. Een mantelzorgwoning die comfort biedt maar ook voorzien is van alle aanpassingen zodat u met plezier kunt wonen.

Ook voor de mantelzorger biedt een mantelzorgwoning voordelen, de zorg is vaak beter te combineren met het gezin of werk omdat er geen reistijd is. Het is wel van belang om vooraf goede afspraken te maken over de zorg en ook wanneer de zorgvraag in de toekomst mogelijk gaat veranderen.

Mantelzorgwoning modellen

Bij Villea hebben we verschillende modellen mantelzorgwoningen voor u ontworpen ter inspiratie. Ook verschillende afmetingen zijn mogelijk. Denk hierbij aan een mantelzorgwoning van 100 m2 of bijvoorbeeld 70 m2. Ook andere afmetingen zijn mogelijk. Net wat bij u het beste uitkomt.

Onze modellen zijn met zorg samengesteld en voldoen aan alle gestelde bouwnormen en brengen vooral het buitengevoel naar binnen.  Door gebruik van natuurlijke materialen, veel lichtinval en duurzame opties zoals een warmtepomp voldoen onze mantelzorgwoningen aan alle eisen.

Binnen onze modellen is alles mogelijk. Of bent u op zoek naar een mantelzorgwoning op maat? Die geheel in de stijl wordt gebouwd van het nabijgelegen woonhuis? Lees dan snel verder. We denken met u mee en gaan op zoek naar de beste woonoplossing.

Mantelzorgwoning op maat

U bent op zoek naar een mantelzorgwoning op maat. U heeft het ontwerp misschien al in uw hoofd? Graag vertalen we uw idee naar een ontwerp en realisatie van uw mantelzorgwoning op maat. Bij Villea adviseren we u en we denken mee in alle opties die er zijn. Wilt u meer weten over onze op maat gemaakte mantelzorgwoningen, klik dan hier

Veilige mantelzorgwoning

Bij Villea staan we garant voor een veilige mantelzorgwoning. De woning is voorzien van alle aanpassingen die nodig zijn. Denk hierbij aan domotica zoals een geavanceerd alarmsysteem en camera’s. Dit biedt de mogelijkheid om ook op afstand de zorg te kunnen bieden die nodig is. Samen met u kijken we naar uw specifieke situatie. Mocht er in de toekomst een aanpassing nodig zijn, ook dan staan wij voor u klaar.

Overweegt u een mantelzorgwoning aan te schaffen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over het kopen van een mantelzorgwoning. We drinken graag een kopje koffie met u en begeleiden u in het realiseren van uw droomwoning. Wat u van ons mag verwachten is dat wij u volledig ontzorgen, van ontwerp tot realisatie. U kunt ons bereiken op 06-10608479 of mail naar info@villea.nl

We komen graag bij u langs om ons voor te stellen en samen te komen tot de realisatie van uw mantelzorgwoning.
Of vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons!