Pre-mantelzorgwoning

Uw pre mantelzorgwoning laten bouwen? Wij staan voor u klaar! 

Heeft u nu nog geen mantelzorg nodig, maar wilt u wel voorbereid zijn op de toekomst? Steeds vaker wordt ervoor gekozen om in de buurt van familie te gaan wonen voordat er mantelzorg nodig is. 

Bij Villea verplaatsen we ons in de bewoners van een pre-mantelzorgwoning, en op die bewoners in de toekomst. We denken mee in voorzieningen die nu handig zijn maar ook die in de toekomst van pas komen. Denk aan bijvoorbeeld extra brede deuren. Dat lijkt nu wat overdreven maar kan in de toekomst, als de mobiliteit vermindert wel nodig zijn. 

Met een pré mantelzorgwoning woont u nu, en in de toekomst comfortabel.

Voorwaarden pré mantelzorgwoning

Voor een pre-mantelzorgwoning is vaak een vergunning nodig, dit in tegenstelling tot een mantelzorgwoning. Het beleid verschilt per gemeente. Wij staan voor u klaar om u hierin te begeleiden en adviseren. 

Het is goed om te weten dat er een aantal voorwaarden zijn om te mogen wonen in een Pre-mantelzorgwoning, namelijk:

  • U moet minimaal 67 jaar zijn.
  • De pre-mantelzorgwoning moet voldoen aan de regels van het bouwbesluit die gelden voor een mantelzorgwoning.
  • De bewoners van het woonhuis en de pré mantelzorgwoning moeten een directe relatie met elkaar hebben.
  • De woonsituatie mag niet verslechteren. Denk bijvoorbeeld aan voldoende parkeergelegenheid en aan de naastgelegen erven mag ook geen afbreuk worden gedaan.

Een pre mantelzorgwoning mag 10 jaar blijven staan. Als er in die tijd een situatie van mantelzorg ontstaat, vervalt de oorspronkelijke termijn en mag de woning blijven staan gedurende de periode van mantelzorg. Let op! De regels kunnen per gemeente verschillen.

Heeft u vragen over wat bij u de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op, we begeleiden u van vergunning tot realisatie.

Premantelzorgwoning op maat 

Samen met u komen we tot het ontwerp van uw op maat gemaakte premantelzorgwoning. U vertelt ons wat uw wensen en behoeften zijn en wij adviseren u in alle mogelijkheden die er zijn, om tot het ontwerp te komen van uw luxe pre mantelzorgwoning. In het gehele proces staan we voor u klaar, van ontwerp, bouw, transport tot  plaatsing. Ons doel is om u volledig te ontzorgen. Een pre-mantelzorgwoning op maat zonder zorgen!

Kosten pre-mantelzorgwoning

De kosten van een pré mantelzorgwoning zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Kiest u voor een luxe woning tot in de puntjes afgewerkt met luxe materialen en apparatuur of gaat u voor een complete woning die eenvoud uitstraalt maar voldoet aan al uw wensen. Al deze keuzes hebben invloed op de mantelzorgwoning kosten. Wilt u alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan onze inspiratie modellen.

Afmeting pre mantelzorgwoning

Een pre mantelzorgwoning mag maximaal 100m2 zijn. Maar uiteraard kunnen we ook kleinere woningen bouwen. Samen met u kijken we wat voor u de beste afmeting is. De indeling is geheel naar uw wens aan te passen. Het doel is om de ruimte zo functioneel mogelijk in te delen. Met het oog op de toekomst zodat er bijvoorbeeld ook ruimte is om een hulpmiddel te gebruiken.

Snelle oplevering

Bij Villea bouwen we u pre-mantelzorgwoning compleet in eigen beheer. Dit maakt dat we uw woning sleutel klaar kunnen opleveren in 8 weken. En vaak zelfs sneller. In onze fabriek wordt de woning compleet opgebouwd. Uiteraard bent u van harte welkom om tijdens de bouw te komen kijken naar de voortgang. Als de woning dan compleet klaar is gaat deze op transport. Vaak kan de plaatsing van de pre- mantelzorgwoning binnen 1 dag gebeuren. Benieuwd hoe snel we uw woning kunnen plaatsen? Neem contact op!

Pre mantelzorgwoning kopen?

Overweegt u een Pre mantelzorgwoning te kopen? Of compleet op maat te laten bouwen? In beide gevallen moet u bij Villea zijn. We zijn namelijk een zorgwoning bouwer die net dat stapje verder gaat. Zo zorgen we niet alleen voor de bouw, maar ook voor de plaatsing. Daarnaast kunnen we voor u de vergunning regelen  zorgen we dat het terras en de tuin aangelegd wordt. Zo kunt na het plaatsen direct gaan genieten van uw nieuwe droomhuis!

Neem contact met ons op of vraag ons magazine aan!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons!