Mantelzorgwoning Altena

Op deze pagina vindt u meer informatie over mantelzorgwoningen in de gemeente Altena. Wat zijn de regels? Heb ik een vergunning nodig? Kan ik een mantelzorgwoning kopen in Altena? En nog veel meer. Lees snel verder en weet na het lezen bijna alles over een mantelzorgwoning in Altena. En mochten er toch nog vragen zijn neem dan contact met ons op!

Mantelzorgwoning plaatsen Altena

In de gemeente Altena heeft u geen bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in uw eigen tuin. Voor het plaatsen van een mantelzorgwoning gelden daarom dezelfde regels als voor het plaatsen van bijvoorbeeld een tuinhuis of overkapping. De maximale grote dat vergunningsvrij geplaatst mag worden is 100 m2. U heeft dus geen vergunning nodig maar wel moet de mantelzorgwoning voldoen aan de regels van het bouwbesluit. Bij Villea houden we rekening met deze regels bij het bouwen. 

Naast bovenstaande zijn ook er ook nog de volgende voorwaarde voor het plaatsen van een Mantelzorgwoning in Altena:

  • De mantelzorgwoning moet voldoen aan de regels van het bouwbesluit.
  • U moet een zorgverklaring hebben, deze kunt u opvragen bij uw huisarts of relevante gezondheidsinstantie
  • De woonsituatie mag niet verslechteren (denk aan voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en dat aan de naastgelegen erven geen afbreuk wordt gedaan)
  • De mantelzorger en zorgvrager moeten een relatie met elkaar hebben
  • Een mantelzorgwoning mag maximaal 100m2 groot zijn.
  • De locatie van de mantelzorgwoning is ook bepalend. Binnen of buiten de bebouwde kom? Dichtbij of wat verder vanaf het woonhuis? We zoeken graag verkennend voor u uit wat bij u de mogelijkheden zijn.

Pre mantelzorgwoning in altena

Als er nog geen mantelzorg nodig is en u wilt al wel in een zorgwoning gaan wonen? Dan wordt dit een pre-mantelzorgwoning genoemd. Voor het plaatsen van een pre-mantelzorgwoning is in de gemeente Altena wel een vergunning nodig. Het verkrijgen van deze vergunning is vaak een formaliteit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij vertellen u hier graag meer over het verkrijgen van een vergunning voor een pre mantel zorgwoning in Altena!

Onze werkplaats in Altena

Bent u op zoek naar een mantelzorgwoning? In de gemeente Altena vindt u Villea ontzorgwoningen. Wij bouwen uw mantelzorgwoning geheel op maat. Ingedeeld en ingericht volgens uw wensen. Om u een indruk te geven hoe uw woning er uit zo kunnen zien hebben we voorbeelden woning gemaakt. Klik op onderstaande button voor de inspiratie modellen.

Bouwen in delen

In onze eigen fabriek in Wijk en Aalburg bouwen wij uw woning in delen op. Het in delen bouwen zorgt voor een prefab mantelzorgwoning Waarna we hem plaatsen in uw tuin die we van tevoren geheel hebben voorbereid op de plaatsing van uw zorgwoning. Onze fabriek vindt u in Wijk en Aalburg in de provincie Noord-Brabant. U vindt ons vlakbij ‘s Hertogenbosch en we zijn goed bereikbaar via de nabijgelegen snelwegen en N-wegen. 

We komen graag vrijblijvend bij u langs om samen te kijken wat voor u de beste woonoptie is. Ook bent u van harte welkom in onze werkplaats. Of het nu gaat om een mantelzorgwoning, flexwoning, pre mantelzorgwoning of recreatiewoning, Villea ontzorgwoningen.

Mantelzorgwoning kopen in de gemeente Altena

Wanneer u uw mantelzorgwoning koopt bij Villea heeft dat vele voordelen. Wij specialiseren ons in het bouwen van mantelzorgwoningen op maat, uw woning is dus geheel op maat voor u gemaakt, en geen massaproduct. Tijdens de bouw van uw mantelzorgwoning nodigen we u graag uit in onze werkplaats in Altena, op die manier houden we korte lijntjes en blijft u op de hoogte van de voortgang.

Wat u van ons mag verwachten is dat wij een woning opleveren die aan al uw wensen voldoet. We denken mee in het ontwerp, en adviseren u in de opties van verschillende aanpassingen zodat u zorgeloos kunt wonen. 

Overweegt u een mantelzorgwoning te kopen in Altena? Of compleet op maat te laten bouwen? In beide gevallen moet u bij Villea in Altena zijn. We zijn namelijk een zorgwoning bouwer die net dat stapje verder gaat. Zo zorgen we niet alleen voor de bouw, maar ook voor de plaatsing. We begeleiden u bij de aanvraag van uw mantelzorgwoning en zorgen ervoor dat het terras en de tuin worden aangelegd. Zo kunt u na het plaatsen direct gaan genieten van uw nieuwe droomhuis dat gebouwd is in Altena!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons!